Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΤΟΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: 800.000 ΕΥΡΩ (τουλάχιστον) ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ!!!!!!!!


Ειδοποιητήρια σε όσους οφείλουν στο δήμο!


Ανακοινώθηκε από τον αντιδήμαρχο Κατερίνης Ζήνωνα Σατραζέμη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης


- 43 ιδιοκτήτες καταστημάτων στον πεζόδρομο οφείλουν στο δήμο 800.000 ευρώ – Ειδοποιητήρια και σε 1000 δημότες που δεν κατέβαλλαν επί σειρά ετών τέλη νεκροταφείου

Στην αντεπίθεση περνάει ο δήμος Κατερίνης προκειμένου να πετύχει την είσπραξη βεβαιωμένων οφειλών δημοτών που επί σειρά ετών, δεν έχουν πληρώσει τέλη χρήσης τραπεζοκαθισμάτων αλλά και τέλη …χρήσης νεκροταφείου.
Αυτό γνωστοποίησε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ζ. Σατραζέμης, σε συζήτηση επί της οικονομικής κατάστασης του δήμου ζητώντας ταυτόχρονα τη στήριξη του συμβουλίου στην απόφαση αυτή.

Όπως γνωστοποίησε εντός των ημερών θα αποσταλούν ειδοποιητήρια σε 43 ιδιοκτήτες καταστημάτων στον πεζόδρομο που συνολικά οφείλουν 800.000 ευρώ, καθώς και ειδοποιητήρια σε 1000 δημότες που δεν κατέβαλαν επί σειρά ετών τέλη χρήσης νεκροταφείου.
Ο κ. Καραφουλίδης με αφορμή το θέμα της εφαρμογής του προϋπολογισμού έκανε λόγο για αστοχίες σε ο,τι αφορά την εκτέλεσή του, λέγοντας πως υπάρχει σημαντικό έλλειμμα και στα έσοδα του δήμου, δίνοντας έτσι αφορμή στον αρμόδιο αντιδήμαρχο να γνωστοποιήσει τις προθέσεις του.
Για αστοχία του προϋπολογισμού έκανε λόγο και ο κ. Γκούνας, τονίζοντας πως δεν θα πρέπει να κοιτάμε μόνο τι μας οφείλει το κράτος αλλά και τι εισπράξεις κάνουμε.
Ο κ. Σατραζέμης από την πλευρά του έκανε λόγο για ελλιπέστατη χρηματοδότηση που θα έχει ως αποτέλεσμα αποκλίσεις και στον προϋπολογισμό και στα έργα.
Σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και οι εισπράξεις είναι εξίσου δύσκολες.
Έχουμε προχωρήσει στην έκδοση βεβαιωτικών καταλόγων, είπε, και σήμερα αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε νομικές διαδικασίες είσπραξης των οφειλών αυτών. Ζητώ όμως να στηρίξει το δημοτικό συμβούλιο τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η αντιδημαρχία Οικονομικών για τις πράξεις αυτές.
Επί μια 20ετία δεν άγγιξε κανείς αυτά τα θέματα. Εμείς τολμούμε, έστω και σ’αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, κατέληξε ο κ. Σατραζέμης.
Από την πλευρά του ο κ. Σαλπιστής είπε πως πρέπει να πληρώσουν αυτοί που έχουν, και σε περίπτωση που υπάρχουν μεγάλες επιχειρήσεις που δεν πληρώνουν, η παράταξη θα στηρίξει το δήμο. Δεν μπορεί όμως ο δήμος την ίδια στιγμή που αυξάνει τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ για τα νοικοκυριά και μειώνει τα τιμολόγια στους μεγάλους πελάτες.
 IMERISIAPIERIAS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter