Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: Η ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΖΩΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ..........





ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: " ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΙΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΝΟΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ" . 

ΧΙΟΝΙΔΗΣ: "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ".

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: "ΚΑΝΑΤΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΠΙΕΡΙΑ, ΜΑΣ ΧΑΝΤΑΚΩΣΑΤΕ"!!!!!

ΑΝΤΕ ΒΓΑΛΤΕ ΑΚΡΗ........


Μια μικρή περίληψη για όσους δεν γνωρίζουν το θέμα:

τοαυτονοητο:Μόλις την προηγούμενη Παρασκευή, στα γραφεία της αρχαιολογικής υπηρεσίας Πιερίας,  βρίσκονταν, στα πλαίσα ΑΥΤΟΨΙΑΣ μέλη του ΚΑΣ,  του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, δηλαδή καθηγητές πανεπιστημίου, ανώτεροι αρχαιολόγοι, επιστήμονες, γενικώς σεβαστοί και αξιοπρεπείς   άνθρωποι κλπ, ενός θεσμού με παγκόσμια αίγλη και υψηλή αποστολή. 

Αυτήν την άτυπη συνεδρίαση διέκοψαν βίαια, χυδαία, αντιδημοκρατικά και παράνομα ένα μπουκέτο από υψηλόβαθμους αιρετούς   της Πιερίας, τους οποίους θα αποκαλούμε στο εξής Πιεροπατέρες, όταν μπούκαραν στην κυριολεξία σαν χούλιγκαν στα γραφεία. (δείτε ΕΔΩ, ΕΔΩ, και ΕΔΩ, για το ήθος και το ύφος των Πιεροπατέρων

Στη συζήτηση που έγινε πριν μερικούς μήνες στην Βουλή για το άλλο εγχείρημα των αιρετών μας Πιεροπατέρων την περίφημη σχολή Ολύμπου (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ), μίλησαν δύο εκ των Πιεροπατέρων: 
Ο βουλευτής Κωνσταντόπουλος ο οποίος διακήρυξε πανηγυρικά πως: " ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΙΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΝΟΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ" . 

Ο Δήμαρχος Κατερίνης Χιονίδης, ομοίως πανηγυρικά διακήρυξε την αξία και σημασία του "ΜΥΘΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ" λέγοντας: "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ".

Ο Δήμαρχος Δίου - Ολύμπου Παπαθανασίου, συνοδοιπόρος των ανωτέρω στον υψηλό στόχο της σχολής Ολύμπου, όμως, μάλλον δεν συμμερίζεται αυτές τις απόψεις τους καθώς ακούγεται να επιτίθεται κατά των μελών του ΚΑΣ, λέγοντας: πως   "ΚΑΝΑΤΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΠΙΕΡΙΑ, ΜΑΣ ΧΑΝΤΑΚΩΣΑΤΕ"!!!!!

Οι προλαλήσαντες Χιονίδης και Κωνσταντόπουλος, ομοίως αντέδρασαν στο έργο του ΚΑΣ, στην κήρυξη δηλαδή ζωνών προστασίας του Ολύμπου, επειδή καταστρέφουν την ανάπτυξη και χαρακτηρίζοντάς τα μέλη του ΚΑΣ ως persona non grata .......

Παρατηρούμε, λοπόν, πως όταν ο Πιεροπατέρας θέλει να πάρει επιχορήγηση για να κάνει (τζάμπα) πανεπιστήμιο, βλέπει τον Όλυμπο ως παγκόσμιο, πανανθρώπινο, ιστορικό, αρχαιολογικό και φυσικό  μνημείο.

Όταν, όμως, ακριβώς λόγω της σημασίας του  βουνού και για να προστατευτεί, θεσπίζονται περιορισμοί στην δόμηση, τότε βλέπει  τον Όλυμπο, ως ένα μεγάλο οικόπεδο, ένα real estate project, για ξενοδοχεία και παραθεριστικές κατοικίες, (με βόθρους, όμως και χωρίς αποχέτευση,)   για τελεφερίκ, χιονοδρομικά, πανεπιστήμια, αρχαίες πόλεις-disneyland και όλα αυτά δίπλα σε λατομεία χωρίς πυθμένα και πεδία βολής επιθετικών ελικοπτέρων......
Και  όποιος είναι εναντίον του Πιεροπατέρα, είναι τεμπέλης και ανεπιθύμητος......

Πολύπλοκο πλάσμα ο Πιεροπατέρας....θα πάει μπροστά. Εμείς τους οποίους εκπροσωπεί που θα πάμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter