Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Η Κίνα εξαγόρασε το 5% της γης στην Ουκρανία!

Στην εξαγορά του 5% του συνόλου της ουκρανικής γης προχώρησε μεγάλη κινεζική κρατική εταιρία, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ξεκινήσει έργα και επενδύσεις στη περιοχή. 
Έκταση ίση με ολόκληρο το... Βέλγιο ή την Αρμενία ή την πολιτεία της Μασσαχουσέτης!
Η συμφωνία θεωρείται η μεγαλύτερη από την εποχή της “κατάκτησης” της Αφρικής καθώς η..αρόσιμη έκταση στα νοτιοανατολικά της της ουκρανικής πρωτεύουσας του Κιέβου, στον ποταμό Δνείπερο, ξεπερνά τα 30.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, όση είναι δηλαδή η έκταση του Βελγίου!
Η ουκρανική KSG Argo, η μεγαλύτερη εταιρία αγροτικής εκμετάλλευσης στην Ουκρανία, αρνείται πως έχει πωλήσει το 9% του καλλιεργήσιμου εδάφους στην κινεζική Xinjiang Production, που ανήκει στον κρατικό οργανισμό Bingtuan, αντί 2 δισ. ευρώ. Όπως υποστηρίζει, δεν πρόκειται για ένα νέο κεφάλαιο στην αποικιοκρατία, αλλά απλώς έχει αναθέσει στον κινεζικό κρατικό κολοσσό την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των καλλιεργειών σε έκταση 3.500 εκταρίων (30 τετρ. χιλιομέτρων) καθώς και την κατασκευή μεγάλων υποδομών στην περιοχή.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού και του γαλλικού Τύπου, η συμφωνία πώλησης έχει ήδη γίνει, προκαλώντας πολλές επικρίσεις στην Ουκρανία για την “απόβαση” των Κινέζων. Εκφράζονται φόβοι για συμπίεση των μικρών ανεξάρτητων καλλιεργητών και ρύθμιση των τιμών των προϊόντων τους.

Η κινεζική απόβαση οφείλεται στις τεράστιες ανάγκες εφοδιασμού του πληθυσμού λόγω της ερημοποίησης των εδαφών στη Κίνα.



Πηγή: Η Κίνα εξαγόρασε το 5% της γης στην Ουκρανία | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/24116/i-kina-exagorase-5-tis-gis-stin-oykrania#ixzz2fzUTVrpu



Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2013/09/5_26.html#ixzz2g4etcyhD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter