Κυριακή 10 Απριλίου 2016

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΟ ΑΝ ΕΧΕΙ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΑ "ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΜΑ"! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ;


Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος του ΕΒΕΑ, του Επαγγελματικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, φέρεται να βρίσκεται στις λίστες των "χαρτιών του Παναμά" με υπεράκτια εταιρία (offshore στα Ελληνικά). Ο κ. Μίχαλος επισκέφθηκε την Κατερίνη για την βράβευση της κ. Μπακογιάννη από το επιμελητήριο. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ! Οι δημοσιογράφοι της Πιερίας είναι ή πολύ φιλόξενοι με τους μουσαφίρηδες ή πολύ δειλοί ή πολύ εξαρτημένοι. Διαλέξτε και παρτε.

ΜΕ OFFSHORE ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΜΑ! 5 καυτά ερωτήματα ζητούν απαντήσεις από τον (πρόεδρο του ΕΒΕΑ) Κ. Μίχαλο...

Από τον Στάθη Παλαιολόγο. 

Στον κατάλογο με τους Έλληνες που υπάρχουν στα αρχεία των panama papers υπάρχουν τραπεζίτες, καναλάρχες, χρηματιστές, δικηγόροι και άλλοι με off shores όπως τουλάχιστον τα έχει δημοσιεύσει οlobystas. Αυτοί κινούνται στον ιδιωτικό τομέα και αποτελούν μια χωριστή κατηγορία. Στα ονόματα που είδαν όμως της δημοσιότητας  (διαβάστε εδώ) περιλαμβάνεται και τουλάχιστον ένα που ανήκει σε δημόσιο πρόσωπο. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Μίχαλο, πρόεδρο του ΕΒΕΑ, του Επαγγελματικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου ο οποίος μάλιστα προηγουμένως κατείχε και πολιτική θέση ως γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών μετά το 2004. 

Γεννώνται λοιπόν τα εξής αμείλικτα ερωτήματα για τον κ. Μίχαλο ο οποίος δεν θα πρέπει να αρέσκεται μόνο στις δημόσιες σχέσεις και στα κολακευτικά δημοσιεύματα, αλλά και να απαντήσει: 

-Έχει όντως off shore στον Παναμά από το 1983;

-Γιατί την δημιούργησε;

-Ποιες κινήσεις κεφαλαίων και για ποιο σκοπό έχουν γίνει μέσω αυτής; 

-Είναι σωστό ο επικεφαλής του μεγαλύτερου επιμελητηρίου επαγγελματιών και επιχειρηματιών της χώρας, που μάχεται για την ελληνικότητα του επιχειρείν, να διατηρεί εταιρεία (εφόσον τη διατηρεί) σε φορολογικό παράδεισο; 

-Ποια είναι η άποψή του για τις off shores ιδιαίτερα σε μια εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης για τη χώρα μας όπως η σημερινή; 

Αυτά τα εύλογα επί του παρόντος.
http://www.press-gr.com/2016/04/offshore-5.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter