Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Φιλοξενούμενοι μετανάστες του κτήματος Ηρακλή, απέκλεισαν την Ε.Ο. Κατερίνης Ελασσόνας, επειδή είναι αργό το wi-fi. Στην Λέρο επιτέθηκαν με τσεκούρια σε αστυνομικούς.Σύντροφοι με το φιλανθρωπόμετρο παρακαλούμε σχολιάστε με τον ίδιο ζήλο που σχολιάζατε όταν η κυρά Τασία άνοιγε τα σύνορα.......

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Αυτοί είναι οι λόγοι που οι πρόσφυγες απέκλεισαν το δρόμο Κατερίνη - Αγ. Δημήτριος

Στον αποκλεισμό της 13ης Εθνικής Οδού Κατερίνης - Αγ. Δημητρίου, στο ύψος του Κτήματος Ηρακλή, προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι πρόσφυγες-μετανάστες που φιλοξενούνται στο χώρο.

Οι λόγοι που οι πρόσφυγες - μετανάστες, κυρίως γυναίκες, απέκλεισαν το δρόμο είναι κυρίως οι συνθήκες διαβίωσής τους, αλλά και η επικοινωνία τους. Συγκεκριμένα, διαμαρτύρονται για την ποιότητα του φαγητού, τις εγκαταστάσεις και τους χώρους υγιεινής, καθώς και η κακή σύνδεση στο ίντερνετ λόγω του χαμηλού σήματος wi-fi, το οποίο δεν τους επιτρέπει να επικοινωνήσουν με τους οικείους τους.

Ο δρόμος προς το παρόν παραμένει κλειστός και είναι σε εξέλιξη "διαπραγματεύσεις" με την Αστυνομία προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, τόσο ο χώρος φιλοξενίας στο Κτήμα Ηρακλή όσο και το κέντρο φιλοξενίας στην Πέτρα είναι υπεράριθμα. Ειδικότερα, ενώ η χωρητικότητα στο Κτήμα Ηρακλή είναι 200 άτομα, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 364. Αντίστοιχα η Πέτρα, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει 1.150 άτομα, σήμερα φιλοξενεί 1.213.
Πηγή: Ολύμπιο Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter