Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Η ΜΑΝΤΙΛΑ, ΤΟ ΧΙΤΖΑΑΜΠ, ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ......


Ο βουλευτής Σύριζα Πιερίας Αστέριος Καστόρης, δημοσίευσε στο fb του  αυτην την φωτογραφία 
με το σχόλιο :Τα παιδιά μας δείχνουν το δρόμο για ένα όμορφο και πολύχρωμο μέλλον...
Δηλαδή κατά τον βουλευτή είναι όμορφα και πολύχρωμα τα Ισλαμικά Χιτζάαμπ σε οκτάχρονα......
Τελικά δηλαδή  μόνο ο Σταυρός ενοχλεί την κατά Σύριζα Αριστερά.....
Επίσης οι αυτοπακαλούμενοι προοδευτικού συμπολίτες μας μεταξύ των οποίων και οι βουλευτές μας, αγνοούν εκωφαντικά αυτές τις εικόνες όπου όχι μόνο ενήλικες αλλά και μικρά παιδιά αυτομαστιγώνονται σε μουσουλμανική εορτή στον Πειραιά:



Προκύπτει μια υποκριτική και ανακόλουθη στάση, μεγάλη ακόμη και για τον ΣΥΡΙΖΑ, Χριστιανοφοβική θα λέγαμε, όπου διυλίζουν τον κώνωπα των Ελληνορθόδοξων συμβόλων και παραδόσεων αλλά καταπίνουν την κάμηλο των ακραίων μουσουλμανικών πρακτικών.....
Σε σχετική ανάρτησή μας στο fb μας γράψαμε:



Μαντίλα φορούν ενίοτε οι δυτικές γυναίκες από στιλ: Γκρέις Κέλυ, Τζάκι Ο κλπ.


Μαντίλες και άλλα καλύμματα κεφαλής φορούσαν συνεχώς οι περισσότερες γυναίκες σε πάρα πολλούς πολιτισμούς ανά τους αιώνες από σεμνότητα και κοινωνική επιταγή. Κάποιες κυρίως ηλικιωμένες φορούν ακόμη. 

Μαντίλα φορούσαν οι Χριστιανές μόνο κατά την λατρεία λόγω της γνωστής ρήσης του Αποστόλου Παύλου. Στις Σλαβικές χώρες και σε αρκετές ελληνορθόδοξες Μονές και παλαιοημερολογίτικες Εκκλησίες φορούν ακόμη στους Ναούς. Το ίδιο γίνεται και σε όλες τις λεγόμενές Αβραμιαίες θρησκείες.


Μαντίλα και ρούχα που καλύπτουν ολόκληρο το σώμα φορούν οι περισσότερες μουσουλμάνες σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις τους, εκτός από τις πιο εκδυτικισμένες και όσες φορούν μπούργκα και άλλα ολόσωμα ρούχα που καλύπτουν και το πρόσωπο. Η διαφορά είναι ότι η μαντίλα στις μουσουλμάνες δεν φοριέται μόνη της, αλλά με άλλα ρούχα που υποχρεωτικά καλύπτουν όλα τα μέρη του κορμιού τους, πλην προσώπου και χεριών. Θυμηθείτε το πρόσφατο θέμα με τα μαγιό στην Γαλλία. Μπορεί τα ρούχα να είναι μοντέρνα, μοδάτα και από ακριβές μάρκες αλλά στην ουσία υποκαθιστούν τα ολόσωμα φορέματα των πιο ηλικιωμένων ή παραδοσιακών το χιτζάαμπ.
Επίσης, η ολόσωμη αμφίεση δεν περιορίζεται μόνο στην λατρεία αλλά παντού ακόμη και στο σπίτι όταν υπάρχουν άντρες. Αυτή η υποχρέωση να καλύπτεται ολόκληρο το σώμα είναι θρησκευτική. Αναλύεται διεξοδικά και ενδεικτικά μόνο σε ισλαμική ιστοσελίδα στα Ελληνικά https://islamforgreeks.org/2016/09/29/h-ypoxrewsh-tou-hijab/. Το επιχείρημα ότι το κοράνι δεν αναφέρεται ρητά σε υποχρέωση για κάλυψη της κεφαλής δεν ευσταθεί γιατί το κοράνι και λοιπές Ισλαμικές γραφές, επιβάλλουν το μείζον, την κάλυψη δηλαδή όλου του σώματος πλην των χεριών!!!!! Επίσης και σε κάθε περίπτωση, η μαντίλα έχει επικρατήσει ως σύμβολο της θρησκείας των γυναικών που το φορούν, του Ισλάμ. Δεν το φορά μια γυναίκα ως τμήμα μιας εθνικής η τοπικής στολής, ή από σεμνότητα, αλλά ακολουθώντας μια θρησκευτική επιταγή. Για αυτό και είναι παρόμοιες αν όχι όμοιες σε όλες τις μουσουλμανικές χώρες, σε αντίθεση με άλλες εθνικές φορεσιές ή εξαρτήματα πχ Αφρικανικών χωρών.

Προσωπικά δεν είμαι κατά της μαντίλας. Το αντίθετο στην όλη διαμάχη υποστηρίζω το δικαίωμα του καθενός να φορά ότι θέλει. Βέβαια στα σχολεία υπάρχει χώρος για συζήτηση. Φανταστείτε ένα σχολείο να χωρίζεται σε «συμμορίες» όπου κάποιοι από τους έχοντες Αλβανική καταγωγή θα φοράνε τα παραδοσιακά άσπρα σκουφιά της Αλβανικής φορεσιάς, οι «γηγενείς» τσαρούχια, ή μλέρη από ποντιακές ή κρητικές φορεσιές κλπ, το αντίστοιχο και όσοι κατάγονται από Γεωργία, Ρωσσία κλπ. Κάποιοι άλλοι να επιλέξουν να φέρουν μεγάλους Σταυρούς, όχι από πίστη, αλλά για πικάρισμα, πρόκληση. Αυτά δεν είναι σενάρια αλλά συμβαίνουν σε πολλά μέρη όπου το multiculti έχει επιβληθεί (και αποτύχει) εδώ και δεκαετίες και αυτό που γίνεται είναι η αρχή του να γίνουν και εδώ με καθυστέρηση δεκαετιών.
Πέρα από την ανάλυση το θέμα του σχολίου μας είναι η τεχνηέντως παιδική ελαφρότητα και ρομαντική διάθεση που αντιμετωπίζει το θέμα ο Καστόρης και όλος ο επίσημος Συριζα τουλάχιστον, αγνοώντας εκκωφαντικά και τα θρησκευτικά σύμβολα και πρακτικές μιας θρησκείας που ομολογουμένως έχει πολλές ακραίες εκφάνσεις, ενώ αντίθετα υπερβάλλουν εαυτόν κατά κάθε δημόσιας παρουσίας της Ορθοδοξίας. Πιο απλά καμία ενόχληση, αντιθρησκευτική ή φεμινιστική για την υποχρεωτική ολόσωμη αμφίεση των μουσουλμάνων εξάχρονων, (ούτε τώρα ούτε στην Δ.Θράκη από εξαπανέκαθεν), «ανίερος» πόλεμος όμως για το ότι τα παιδιά 7 και 8 ετών διδάσκονται την Βίβλο και τη ζωή του Χριστού……Ούτε κιχ για το μακελειό στον Πειραιά για την Ασούρα και το αυτομαστίγωμα ακόμα και μικρών παιδιών!!!!!!!, αλλά ειρωνίες και απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί για τα τάματα στην Τήνο το Δεκαπενταυγουστο και όσους ανεβαίνουν στην Παναγιά στα γόνατα!!!!!! Μεσαίωνας, Ιράν, μουλάδες κλπ. Ε σύντροφοι οι μουλάδες και το Ισλάμ (ξανα)ήρθανε και στην πλην της Δ. Θράκης χώρα μας και εσείς πανηγυρίζετε. Άρα μάλλον άδικα βρίζατε τους Χριστιανούς για κάτι που σας αρέσει…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter